Szemöldöktetoválás menete

Szemöldöktetoválás előtt

A szemöldök kiemelten fontos az arc összhatásában, tökéletes szemöldökkel azonban meglehetősen kevés nő rendelkezik. Abban az esetben, ha úgy érzi a szemöldöktetoválás segítene szemöldöke eredeti szépségének helyreállításában, örömmel segítek ennek megvalósításában. Amennyiben bizonytalan, hogy valóban szeretné-e a sminktetoválást, vagy nagyon tart a várható eredménytől, javaslom jöjjön el egy külön megbeszélésre. Ebben az esetben csak megrajzolom a szemöldök várható formáját, kiválasztjuk a megfelelő színt, és ha elnyerte tetszését, megbeszélünk egy másik időpontot a tetoválásra. Ettől eltekintve a a konzultáció és a sminktetoválás mindig egy időpontban történik.

Konzultáció

konzultáció

Konzultáció

Szemöldöktetoválás előtt minden esetben megkérdezem a vendéget, milyen elképzelései, igényei vannak a szemöldöktetoválással kapcsolatban. Megbeszéljük azt is, milyen szemöldökformát, szemöldökszínt részesít előnyben. Sokan érkeznek úgy hozzám, hogy az általuk esztétikusnak tartott szemöldökről képet hoznak, esetleg a szokásos módon felrajzolják szemöldöküket. Azt azonban fontos tudni, hogy a szemöldöktetoválás akkor adja a legszebb végeredményt, ha a saját szemöldök egyéni tulajdonságai mellett az arc egészéhez és a vendég egyéniséghez is igazítom azt. Ezért a sminktetoválást mindig nem csak szemöldökre, hanem személyre szabottan készítem. A konzultáció során kikérdezem a vendéget arról is, nincs-e olyan betegsége, amely a szemöldöktetoválást nem tenné lehetővé.

Érzéstelenítés

A bőr tisztítása

A bőr tisztítása

Számomra kiemelten fontos, hogy Ön semmilyen kellemetlen érzést ne tapasztaljon a szemöldöktetoválás során, ezért kiemelt hangsúlyt helyezek a tökéletesen érzéstelenítés biztosítására.

A bőr megtisztítását követően speciális felületi érzéstelenítő készítményt alkalmazok annak érdekében, hogy a szemöldöktetoválás ne legyen kellemetlenek érezhető, és valóban fájdalommentes legyen. Jelenleg 4-5 különböző típusú hatékony, korszerű és biztonságos érzéstelenítő készítményt alkalmazok, amelyek tökéletes érzéketlenséget nyújtanak a teljes munkavégzés alatt. A fájdalommentes szemöldöktetoválásról itt olvashat…

Érzéstelenítés

Érzéstelenítés

A fájdalommentes sminktetoválásról bővebben itt olvashat..

Előrajzolás

mérés

A szemöldök forma kialakítása mindig precíz kiméréssel történik.

Ezután következik az arc formájához és az eredeti szemöldök adottságaihoz leginkább illő szemöldökforma felrajzolása. A maximális precizitás érdekében a forma felrajzolását nem szemmértékkel, hanem pontos megtervezéssel készítem el. Ez akár 30-45 percet is igénybe vehet annak érdekében, hogy a legszebb végeredményt érjem el. Tudni kell, hogy a sminkceruzával felrajzolt forma kb. 10-20 %-ban vastagabbnak tűnik, mint majd az elkészült sminktetoválás. A szemöldöktetoválást csak abban az esetben kezdem el, ha a felrajzolással én és a vendég is teljes mértékben elégedettek vagyunk.

Kész szemöldök forma

Kész szemöldök forma

Garanciát vállalok arra, hogy az előre felrajzolt és megbeszélt formát készítem el, ezért biztosan nem fog csalódni az elkészült munkámban.

Színválasztás

Szinválasztás

Szinválasztás

A szín kiválasztásánál mindig figyelembe veszem a vendég egyéniségét, szeme, haja, bőre színét és természetesen igényeit is a színhatással kapcsolatosan, hiszen az igények igen eltérőek ezzel kapcsolatosan. A tökéletes árnyalat választásához mintegy 70 különböző pigmentszín áll rendelkezésemre. Annak érdekében, hogy a vendég számára is megkönnyítsem az egyéniségéhez leginkább illő szín kiválasztását, a színpalettából 3-5 eltérő színmintát helyezek bőrére, az előre berajzolt szemöldöke fölé, amely mindkettőnk számára megmutatja melyik szín választása a leginkább megfelelő számára.

A megfelelő szín kiválasztásáról itt olvashat…

Sminktetoválás

Amennyiben én és a vendég is elégedettek vagyunk mind a szemöldök formájával, mind a színével, elkezdődhet maga a sminktetoválás.

Sminktetoválás

Finom szálak behúzása

A szemöldöktetoválás közben a már előre felrajzolt szemöldökformát pontosan követve pigmentálom be satír technika esetében teljes pigmentálással, szálazásos technika esetében finom, vékony szálakat húzva a formán belül. Ez általában egy órát vesz igénybe, és vendégeim számára alig érezhető. A szemöldökre jellemző, hogy tetoválás szempontjából a legkevésbé érzékeny terület.

A szemöldöktetoválás időtartalma összességében, általában 1,5-2 óra.

Utókezelés

Utoápolás

Minden vendégem számára utóápoló krémet biztosítok a szemöldök tetoválást követően.

A szemöldöktetoválás befejezését követően a bőr enyhén kipirosodik, megduzzad, ezek mérséklésére nyugtató, hűsítő borogatást alkalmazok. Ezt követően megbeszélem a vendéggel az otthoni utóáplási teendőket. Az utóápolási tanácsok gondos betartásával nagymértékben befolyásolhatja szemöldöktetoválása minőségét.

  • szemöldöktetoválást követően kb. 2 hétig nem szabad a szemöldököt napoztatni, szoláriumozás esetén le kell takarni
  • lehetőleg ne érje víz, kerülni kell az uszoda, szauna,wellness használatát
  • ne vakarja, dörzsölje szemöldökét, minden vendégem számára ingyenesen biztosítok utóápoló krémet, amit igény szerint naponta többször is alkalmazhat

A szemöldöktetoválást követően a szemöldök enyhén sötétebb színű, mint a végleges szín a gyógyulási folyamatok megkezdődésének következtében. Látványa ettől eltekintve sem túlságosan feltűnő hatású, ezért a sminktetoválás elkészültével nyugodtan folytathatja napi teendőit, visszatérhet munkájához.