Pigmentek, színválasztás

Szemöldöktetoválás készítése során a forma kialakítása mellett kiemelkedően fontos a tökéletes festékszín megválasztása is. Az egyenletes színhatású és évek múlásával egyenletesen halványuló sminktetoválást csak minőségi pigmentek használata biztosítja.

 

festék-kiválasztás

Festék kiválasztása

Szemöldök tetoválásaim során három, nemzetközileg is elismert márka a Permanent System, Bioevolution és Ecuri prémium minőségű pigmentjeit használom, amelyekkel maximálisan elégedett vagyok. Színárnyalat tekintetében egyedülállóan, mintegy 100 -féle gyönyörű, finomabb, és intenzívebb hatású festékszín választását biztosítom vendégeim számára szemöldök tetoválásaim során. A festékek mindegyike a neves német Dermatest, „Excellent” minőségbiztosítással rendelkeznek, antiallergének és közel 15 év alatt egyetlen esetben sem okoztak allergiás reakciót.dermatest

pigmentekPigmentjeim tesztelését több éve folytatom, és saját szakmai tapasztalatomra alapozva sikerült olyan színválasztékot kialakítani, amely minden vendég számára biztosítja a számára legtökéletesebb szín kiválasztását.ecui-pigment

Garanciát vállalok arra, hogy az Önnek legtökéletesebb színt alkalmazom, és a festékek egyenletes, hosszan tartó színhatást biztosítanak évek múlva is.

Újdonság!-Super Stroke Pigmentek szálazott szemöldök technikákhoz!

supersSzálazott szemöldök tetoválási technikákhoz, és microblading szemöldök tetoválás készítéséhez az Ecuri márka legújabb fejlesztésű Super Stroke pigmentjeit használom, amelyek kifejezetten ezekhez a technikákhoz lettek kifejlesztve, és a korábbi pigmentekhez képest lényegesen élénkebben, biztosabban és tartósabban maradnak meg a bőrben a gyógyulást követően.

Lehet, Önnel is előfordult már, vagy hallott olyan esetről, amikor a pigment nem maradt meg a bőrben, vagy alig látszódott a szálazott szemöldöktetoválást követően. Ez általában zsíros, tág pórusú bőrök esetében fordul elő, a bőr egyenetlensége, és magas zsírtartalma következtében. A Super Stoke pigmentek használatával ettől már nem kell tartani, mert még a zsíros bőrök esetében is kellőképpen élénk, határozott, mégis vékony szálhatás lesz a végeredmény.

Színválasztás a tökéletes harmóniához

Szemöldöktetoválás során a festékszín tökéletes megválasztása elengedhetetlen az arc és a szemöldök harmonikus összhatáshoz.
Egyedülálló módon, mintegy 100 különböző festékszín választását teszem lehetővé vendégeim számára, ezért nálam biztosan megtalálja azt a színt, amely szemöldökéhez és arcához és egyéniségéhez teljes mértékben illeszkedik.

 

Hogyan történik a megfelelő szín kiválasztása?

A szemöldök színének tökéletes meghatározása elengedhetetlen része annak, hogy a szemöldöktetoválás teljes harmóniában legyen az arccal és az egyéniséggel.

A szín megválasztása során természetesen minden esetben figyelembe veszem a vendég elképzeléseit, igényeit a várható színhatással kapcsolatosan, de döntően a haj, a szem és a bőr színének alapján választom ki a számára a leginkább megfelelő festékszínt. A haj a bőr és a szem színének meghatározásával ugyanis a nők un. színtípusokba sorolhatók, ezt a rendszert évszakelméletnek is nevezik. E szerint 4 fő csoportot különböztetünk meg: tél, tavasz, nyár, tél típusok.

évszaktípusok

Hasonlóan, mint az öltözködési tanácsadásban, a sminktetoválásban is a nyár és a tél típushoz az un. hideg színeket rendeljük, míg a tavasz és az ősz típushoz a meleg színeket társítjuk.

A vendég színtípusának meghatározása azért fontos a sminktetoválás megkezdése előtt, mert a hideg színtípusba tartozó vendégeknek (tél és nyár) a hideg, esetleg hamvas barna árnyalatú pigmentek a tökéletesek, míg a meleg színtípusú ( tavasz és ősz) vendégeknek a meleg-aranyló barna árnyalatok a legmegfelelőbbek.

A szín típusának meghatározásán felül fontos a megfelelő színmélység kiválasztása is, nem mindegy, hogy világos, közepes, vagy sötét színt választunk.

Szinválasztás

Szinválasztás

Természetesen nem a vendégnek kell a rendelkezésre álló, mintegy 70 színből választani, hanem tapasztalatomra, hozzáértésemre építve szűkítem le számára a lehetőségeket. Ezután az általam javasolt 3-5 színből kis pöttyöket helyezek a vendég előrajzolt szemöldöke fölé, amely már egyértelműen megmutatja mindkettőnknek, melyik szín választása a legtökéletesebb számára.

A sminktetováló pigmentek biztonságáról

Valószínűleg sokakban, akik sminktetoválást szeretnének készíttetni, felmerül a kérdés, vajon a sminktetováló pigmentek mennyire biztonságosak, esetleg hordoznak-e valamilyen egészségkárosító kockázatot magukban, és okoznak-e allergiás reakciót akár évek múlva is.

A sminktetováló pigmentek túlnyomó többségéről valóban elmondható, hogy 100%-ban megfelelnek az Európai Tanács un. RESAP minőségbiztosítási feltételeinek, egészségre ártalmatlanok, nincs allergiát kiváltó mellékhatásuk, és használatuk 100%-ban biztonságos. Sajnálatos módon azonban forgalomban vannak olyan pigmentek is, amelyek nem felelnek meg ezeknek az elvárásoknak, összetevőik vizsgálata kimutatta a megengedettnél magasabb szennyező anyagok jelenlétét. Ezen szennyezett pigmentek bőrbe juttatása pedig valóban allergiás reakciókat, esetlegesen nem kívánt mellékhatásokat okozhat a szervezetben.

Ezen tények figyelembe vételével javaslom, olyan sminktetováló szakembert válasszon, aki valóban prémium minőségű festékeket alkalmaz, rendelkezik a festékek minőségét igazoló tanúsítvánnyal, annak érdekében, hogy a sminktetoválás valóban kockázatmentes és hosszú távon biztonságos lehessen.

Amennyiben Ön fokozott allergiás reakciókra hajlamos, mindenképpen javasolt, un. allergiateszt elvégzése, amely egyértelműen megmutatja, hogy a sminktetoválás biztonsággal elvégezhető-e. Allergiatesztet a beavatkozás előtt 1-2 héttel szükséges elvégezni, amely során a fül mögé tetoválok egy apró, láthatatlan pontot a választott festékből. Amennyiben néhány nappal később nem tapasztalható allergiás reakció, a sminktetoválás biztonsággal elvégezhető.