ELRONTOTT SMINKTETOVÁLÁSOK JAVÍTÁSA

Biztosan Ön is látott már furcsán ívelő, túl markáns, halántékig kihúzott vagy éppen ellenkezőleg cérnavékony, rémisztően fekete, stb. szemöldök-tetoválást, ami természetellenessé, agresszívvá tette viselője arcát. Sajnos sok esetben a sminktetoválás fogalma összekapcsolódik ezen munkákkal.

Gyakran keresnek meg vendégek más sminktetoválók által elrontott szemöldöktetoválásuk kijavításával. Ez egy nagyon nehéz, ugyan akkor hálás feladat is egyben. Nehéz azért, mert az előző sminktetoválás gyakran behatárolja a lehetőségeimet, hálás azért, mert a már kijavított szemöldöktetoválással helyrehozom nem csak vendégem szemöldökét, de önbizalmát is egyben.

Az előző, elrontott szemöldökformát, szemöldökszínt a javítással nem tudom teljesen láthatatlanná tenni, de az újonnan kialakított szemöldöktetoválással szépen visszaállítható a szemöldök szépsége és az arc egészének harmóniája.

Az elrontott szemöldöktetoválások javítására mindig egyéni, ezért többféle megoldást alkalmazok a problémától függően. Az alábbiakban bemutatok néhány gyakran előforduló esetet és javításukat a szemöldöktetoválások javítása során.

A szemöldöktetoválás javítása során kompenzáltam a szemöldök kivörösödését egy hidegebb, hamvasabb világos barna színnel. A szemöldök vastagsága is enyhe vastagítást igényelt, ugyanis az előző, vékonyabb szemöldök jellegtelenné tette vendégem arcát.

Vendégemnek kikopott szintén vöröses hatású szemöldöktetoválását javítottam, melegebb, közepes árnyalatú barna színnel.

Ebben az esetben a megszürkült, kifakult szemöldöktetoválást kompenzáltam melegebb hatású sötétbarna színnel. A szemöldök formájának javítása is szükséges volt, hogy megszűnjön cérnavékony hatása.

Vendégem nem régiben készült szemöldökének színe még megfelelő volt, azonban szemöldökének formája volt meglehetősen előnytelen számára. Az új, lágy ívű szemöldökforma kialakításával nem csak szemöldöke, de egész arca harmóniába került.

A régi, kissé groteszk formájú szemöldököt javítottam az arcformához már tökéletes illeszkedő, lágy ívű szemöldök kialakításával. Ebben az esetben az új szemöldökformán kívül eső, előnytelen részeket javítószínnel fedtem le, amelyet természetesen nem lehet teljesen láthatatlanná tenni, csak alig észrevehetővé tenni.

Ebben az esetben is egy groteszk, a vendég számára rendkívül előnytelen formájú és színű szemöldöktetoválást korrigáltam finomabb hatású forma és színhatás kialakításával.